Specialisten

Living by Amanda: specialist in interieur- en vastgoedstyling

Vastgoedstyling – Een huis beter verkoopbaar maken – is een van de kernactiviteiten van Living by Amanda. Maar deze gave komt de 28-jarige Amanda Stol ook goed van pas bij de andere kernactiviteit van haar bedrijf: interieurstyling. Oftewel: zorgen dat alle elementen van een interieur goed bij elkaar én bij de bewoner(s) passen.

“Vastgoedstyling is vooral zorgen voor een perfecte presentatie van een woning die te koop gezet wordt op de woningmarkt”, legt zij uit. “Foto’s en video’s moeten het huis zo uitnodigend mogelijk in beeld brengen, zodat de eerste indruk ertoe kan leiden dat potentiële kopers interesse tonen. Dat doe ik bijvoorbeeld door de bestaande meubelen op een perfecte manier te positioneren en de sfeer te verhogen met accessoires: bloemen op tafel, bijpassende schilderijen of andere elementen die laten zien dat er geleefd wordt.” In de Verenigde Staten en Engeland is verkoopstyling al jaren een vanzelfsprekend onderdeel van een woningpresentatie, en ook in Nederland wordt een verkoopstylist steeds vaker ingeschakeld. “Ik ben ervan overtuigd dat het een groeimarkt is. Momenteel hoor ik makelaars ook wel eens zeggen dat een woning zichzelf verkoopt. In de huidige woningmarkt gaat dat deels op, maar ik merk zelf in de praktijk dat er op een woning die netjes wordt gepresenteerd, veel meer geboden wordt. Ook als er boven de vraagprijs geboden wordt, kom je dan vaak hoger uit. En het gaat doorgaans sneller, dus je voorkomt dat je woning onnodig lang te koop staat.”

Eigen bedrijf

Amanda was eerder werkzaam in de horeca- en evenementenbranche, maar toen dat vanwege de coronacrisis steeds lastiger werd, koos zij ervoor om haar droom te realiseren: in februari van dit jaar startte zij, na een opleiding tot gecertificeerd vastgoedstylist, haar eigen bedrijf ‘Living by Amanda’. “De belangstelling voor woningen en interieurs zat er altijd al in bij mij”. Vertelt ze. “Ik kreeg vaak complimenten over de inrichting van mijn eigen huis en gaf mensen ook wel eens tips als ze vastliepen met hun interieur. Ik vind de woon- en interieurbranche heel inspirerend. Je bent creatief bezig en elk interieur is anders en vraagt om zijn eigen oplossingen. Van die afwisseling krijg ik heel veel energie.”

Als interieurstylist richt ze zich op mensen die een nieuwe woning hebben gekocht of die een bestaand interieur willen aanpassen. “Ook hierbij geldt dat ik het interieur optimaal tot zijn recht wil laten komen. Niet als een showroom, maar als een thuis, waar je je als bewoner helemaal op je plek voelt.” Amanda probeert aan de hand van gesprekken bij mensen thuis – bij nieuwbouw in hun bestaande woning – te achterhalen waar hun voorkeur naar uitgaat. “De meeste mensen hebben daar wel een idee van, maar vaak vinden ze het moeilijk om te overzien wat bij elkaar past en hoe je van verschillende meubelen en aankopen een samenhangend geheel kunt maken.”

Hoe doet zij dat? “Tijdens het – overigens gratis en vrijblijvende – intakegesprek stellen we eerst vast wat iemand wil: een make-over van bijvoorbeeld alleen de woonkamer of van het hele huis, en tegen welk beschikbaar budget. En willen ze deels vasthouden aan het vertrouwde interieur of gaan ze voor iets heel anders? Aan de hand van vragen en doorvragen naar voorkeuren en het tonen van foto’s op bijvoorbeeld Pinterest maak ik een moodboard die in eerste indruk geeft van meubels, accessoires. kleuren en stijlen die we kunnen gebruiken. Door dit samenspel komen we tot een mooi eindresultaat. Natuurlijk betrek ik de mogelijkheden van trends erin, maar uiteindelijk gaat het om een huis waar je je thuisvoelt, op je gemak, met sfeer en helemaal naar jouw smaak.”

Waarom zouden mensen voor een make-over van hun interieur juist voor Living by Amanda moeten kiezen? “Mijn dienstverlening is toegankelijk. Ik kan goed luisteren en adviseren, maar denk ook aan het budget. Ik gun iedereen een mooi huis, maar ik vind ook dat het betaalbaar moet blijven. Samen kijken we naar de mogelijkheden binnen het budget dat je ervoor opzij wilt zetten. Ik spiegel mijn klanten altijd maar aan mijn eigen familie: ik wil graag iedereen helpen met gerichte adviezen, maar houd ook in het achterhoofd dat de prijs redelijk is, in overeenstemming met hun verwachtingen.”

De website van Living by Amanda biedt een overzicht van de opties, de vragen die gesteld kunnen worden en de prijsstelling.

Living by Amanda,
T 06 1474 0405
info@livingbyamanda.nl
www.livingbyamanda.nl
Instagram: @livingmyamanda
Facebook: Living By Amanda

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.